Uutislistaukseen

Miten voi auttaa Korona-aikana?

15.10.2020 12.57

Diakonian tiedote

Koronapandemian myötä monen arki on muuttunut. Tartuntatilanteet vaihtelevat eri puolilla Suomea ja maailmaa. Muutokset ja ohjeet saattavat olla nopeita ja osittain ristiriitaisiakin. On hyvä, jos jokainen huolehtii ensisijaisesti oman lähipiirinsä avuntarpeista ja riskiryhmiin kuuluvista. Yritetään muistaa myös niitä ihmisiä, joilla ei ole omaa perhettä tai joiden aikuiset lapset asuvat kaukana. Se on käytännön lähimmäisyyttä ja myös seurakuntadiakoniaa.

Diakoniatyöntekijät toimivat poikkeustilanteessa "huolipuhelimina" ja tarvittaessa avustavat esimerkiksi perheitä, joille ruokakulut kotona opiskelevien koululaisten myötä kuormittavat ylivoimaisesti ennestään tiukkaa taloutta. Seurakunnantyöntekijöistä diakoniatyöntekijät ovat ensisijaisesti valmiudessa kauppa-ja apteekkiapuna toimimiseen, mikäli tartuntatilanne Satakunnan alueella pahenee. 

Taloudellinen avustaminen on seurakunnassa aina harkinnanvaraista. Avustamme eniten apua tarvitsevia henkilöön katsomatta yhdenvertaisten periaatteiden mukaan. Korona-epidemian aikana jaamme ensisijaisesti ruoka-avustuksia niitä tarvitseville. 

Muutamat henkilöt ovat tiedustelleet mahdollisuutta antaa lahjoituksia seurakunnan diakoniatyölle, avustamiseen tämän poikkeuksellisen tilanteen aikana. Voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihin, niin mietimme kanssasi, mikä olisi juuri sinun kohdallasi se paras tapa auttaa muita. 

Olemme tavoitettavissa - tai voit jättää viestinä ja yhteydenottopyynnön

Diakoniatiimi

Mari Vuorinen p. 044 7771531, mari.vuorinen@evl.fi

Merja Kekäläinen p. 044 7771535, merja.kekalainen@evl.fi

Marita Pihlajamäki p. 044 7771532 (osa-aikaisesti)