Miten voi auttaa Korona-aikana?

27.3.2020 12.00

Diakonian tiedote

Kiitokset seurakuntalaisille kaikista auttamisideoista, mitä olette jakaneet. On hyvä, kun jokainen huolehtii ensisijaisesti oman lähipiirinsä avuntarpeista ja riskiryhmään kuuluvista. Yritetään muistaa myös ikäihmisiä, joilla ei ole omaa perhettä tai joiden aikuiset lapset asuvat kaukana. Se on käytännön lähimmäisyyttä ja myös seurakuntadiakoniaa.

Diakoniatyöntekijät toimivat poikkeustilanteessa "huolipuhelimena" ja tarvittaessa avustavat esimerkiksi perheitä, joille ruokakulut kotona opiskelevien koululaisten myötä kuormittavat ylivoimaisesti ennestään tiukkaa taloutta. Seurakunnantyöntekijöistä diakoniatyöntekijät ovat ensisijaisesti valmiudessa kauppa-ja apteekkiapuna toimimiseen. Tarvittaessa kutsumme alle 70-vuotiaita vapaaehtoisia avuksi, mutta vielä siihen ei ole ollut tarvetta.

Taloudellinen avustaminen on seurakunnassa aina harkinnanvaraista. Avustamme eniten apua tarvitsevia henkilöön katsomatta yhdenvertaisten periaatteiden mukaan. Korona-epidemian aikana jaamme ensisijaisesti ruoka-avustuksia niitä tarvitseville. Katso tarkemmat ohjeet: Apua ja tukea > Arjen ongelmat

Muutamat henkilöt ovat tiedustelleet mahdollisuutta antaa lahjoituksia seurakunnan diakoniatyölle, avustamiseen tämän poikkeuksellisen tilanteen aikana. Voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihin, niin mietimme kanssasi, mikä olisi juuri sinun kohdallasi se paras tapa auttaa muita.

Rukouksena: Isä! Tee meistä nyt rukous puolesta maan. Tee nöyräksi, tulla voit siunaamaan. Kuule ja auta huudamme puolesta maan. Vapaina auta palvelemaan, olemaan rukoushuoneena, kansojen rukoushuoneena. Aamen.

Terv. Euran seurakunnan diakoniatiimi;

Mari Vuorinen p. 044 7771531, mari.vuorinen@evl.fi