Häät

Rakkautta kannattaa juhlia. Jumala on antanut avioliiton lahjaksi miehelle ja naiselle. Tahdon -sanan lausuminen on lupaus yhteisestä elämästä, ja siunaus jonka Jumala antaa kantaa pitkälle.

Kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat kuuluvat ev.lut. kirkkoon, tai että toinen on kirkon jäsen ja toinen kuuluu muuhun kristilliseen uskontokuntaan.
Ennen vihkimistä on avioliittoon aikovien tehtävä avioliittoesteiden tutkimuspyyntö jomman kumman kihlakumppanin kotiseurakunnan kirkkoherranvirastossa.

Vihkipaikasta, -ajasta, -papista ja -kanttorista sovitaan kirkkoherranviraston kanssa. Jos vihkimiseen on pidempi aika, papin ja kanttorin nimi voidaan ilmoittaa vasta lähempänä toimitusta.

Kirkollinen vihkiminen on luonteeltaan seurakunnan jumalanpalvelus, joka etenee papin johdolla. Toimituksessa käytetään siihen sopivaa musiikkia. Vihkipari sopii kanttorin kanssa häämusiikista etukäteen.

Pienet vai suuret häät?

Häät voivat olla suuret tai pienet. Paikalle voidaan kutsua koko suku ja parhaat ystävät, tai vihkiminen voidaan toimittaa niin, että paikalla on vihkiparin ja papin lisäksi kaksi todistajaa. Vihkiminen voidaan toimittaa kirkossa tai muussa sopivassa paikassa, esimerkiksi ulkonakin. Kirkon käyttäminen on ilmaista, ja naimisiin voi mennä arkisissakin vaatteissa. Kaikkein tärkeintä hääjuhlassa on kuitenkin rakkaus ja lupautuminen toiselle kumppaniksi.

Käynti- ja postiosoite:
Sorkkistentie 3