Yhteisvastuukeräys Euran seurakunnassa v. 2020

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja kehitysmaissa.

2.2. klo 10 messu Kiukaisten kirkossa ja kirkkokahvitilaisuus Kiukaisten seurakuntakodissa. Kolehti ja vapaaehtoinen kahviraha menevät yhteisvastuun hyväksi.Yhteisvastuukeräyksen aloitus.

To 6.2. klo 11-13 Yhteisvastuu-lounas Kiukaisten seurakuntakodissa. Lounaan hinta on 10€, johon sisältyy hernekeitto, pannari ja kahvi leivonnaisen kera.

To 6.2. klo 11-13 Kiukaisten seurakuntakodissa limppujen myyntiä ( 5 € / kpl ) ja arpajaiset.

Pe 7.2. Lipaskeräys klo 9-17 kauppojen ovilla

Su 8.3. lapsiperheiden YV-tapahtuma klo 14-16 Kauttuan seurakuntakodissa. Ohjelmassa mm. nukketeatteriesitys,askartelua ja laulupaja. Tapahtuman hinta 5 € /perhe

Kevään konsertit on peruutettu Korona-epidemian vuoksi.

Tiesitkö että,

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys käynnistyy 2.2. ja aloittaa keräyksen 70. juhlavuoden. Tänä vuonna Yhteisvastuukeräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta.

20% keräysvaroista ohjataan vanhemmuutta tukevaan hankkeeseen, jossa toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Hankkeella vahvistetaan vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta kynnyksettömällä tuella ja yhteisellä tekemisellä.Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheen.

20% keräyksen tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta.

60% keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun kautta.

Hankkeen yhtenä tavoitteena on luoda verkostomallista yhteistyötä vanhemmuuden tukemiseksi eri puolilla Suomea ja kaikenkokoisilla paikkakunnilla seurakunnan, kunnan ja järjestöjen kesken. Mukaan verkostoyhteistyöhön on kutsuttu laajasti nuoriso- ja kasvatustyön sekä lastensuojelun toimijoita.

Voit tehdä lahjoituksen myös seuraavien tilinumeroiden kautta:

• Aktia FI82 4055 0010 4148 41

• Nordea FI16 2089 1800 0067 75

• Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

•  Euran  srk:n viitenumero 301055

Kiitos, että olet mukana hyvässä työssä!

Rohkaisun sana poikkeukselliseen aikaan:

Yhteisvastuukeräys vanhemmuutta tukemassa

Tänä keväänä yhteisvastuu-sana tulee erityisen lähelle kaikenikäisiä.

Kirkon Yhteisvastuukeräys 2020 tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tukemalla vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Vaikka kevään yhteisvastuukonsertit on peruttu, halutessasi ehdit vielä tukea 70. juhlavuoden yhteisvastuukeräystä.

Yhteisvastuukeräyksen kampanjatunnus on lohdullinen: ”Sinä riität!”

Lasten ja nuorten ääni haastatellessa heitä vanhemmuudesta oli selkeä: ” Enemmän yhteistä aikaa perheenä, tavallista, rauhallista arkea, ei vanhemmuuden suorittamista, vaan arkea, jossa on hyvä olla.”

Vuoden 2020 yhteisvastuuvaroilla kehitetään vanhemmuutta ja lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistavia tukitoimia eri puolella Suomea vuodesta 2021 alkaen.”Lapsen kasvattamiseen tarvitaan koko kylä” sananparteen viitaten yhteistyökumppanuuteen on kutsuttu Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset järjestö.

Konkreettisena tukena MLL ylläpitää maksuttomia ja anonyymeja palveluita, jotka ovat jokaisen vanhemman käytössä ja yhteydenottoihin vastaavat koulutetut vapaaehtoiset.

Esimerkkinä vanhempainpuhelin p. 0800 92277 päivystää maanantaisin ja tiistaisin klo 10-13 ja 17-20, keskiviikkona 10-13 ja torstaisin klo 14-20.

Vanhempainchat päivystää maanantaisin ja tiistaisin ja chatiin voi myös varata ajan.

Vanhempainnetin sivuilla voit tutustua lapsiperheille tarjolla oleviin muihin palveluihin.

Euran paikallisyhdistysten toimintaan voi tutustua esim. face-book-sivuilla.

PELA:n vapaaehtoiset tukihenkilöt voivat toimia esim. kuuntelu- ja keskustelukumppanina, lapsen harrastuskaverina tai auttajana vaikkapa läksyjen teossa silloin, kun lapsella ei ole riittävää tukiverkostoa. PELA:n sporttikummit tsemppaavat ja toimivat yhdessä lapsen kanssa, joiden omilla vanhemmilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan ja harrastamaan. Paikallinen Euran yhdistys voi antaa lapsille ja nuorille harraste- ja oppikirjatukea.

Monet nuoret pelkäävät vanhemmiksi tulemista. Itsekin perheenäitinä olen kokenut, että onhan se ihmistä suurempi tehtävä kasvattaa lapsensa. Olen kiitollinen omalta kohdaltani, että toinen vanhempi on yhä rinnallani 20 avioliittovuoden jälkeen, on ollut mummua lähellä ja sukua tukemassa. Olen kiitollinen myös seurakunnan perhekerhoista ja päiväkerhoista, joita oman perheen kohdalla on aikoinaan ahkerasti käytetty ja myös Euran neuvolan työntekijät ovat olleet tärkeitä.

Vanhempana on helppo opettaa lapselle miten saa puhtaat kädet tai puhtaat hampaat.Entä miten saa puhtaan sydämen ja ystävälliset sanat suuhun?

On hyvä saada turvata Jumalaan.

On hyvä, kun saa tuoda lapsensa kristilliselle kasteelle.

On hyvä, kun saa tuoda lapsensa Jeesuksen tykö - iankaikkisen elämän lähteelle.

Uskoa en voi lapselleni antaa, enkä siirtää. Onneksi Jeesus voi.

Jeesus saa riittämättömän riittämään. Evankeliumissa on voima. Se Jumalan julkinen salaisuus, josta riittää kaikille ja edelleen jaettavaksi.

Lasse Heikkilä on sanoittanut Taivaan Isän sydämen ajatuksista osuvan laulun:

”Lapsilleen on taivaan Isä hellä. Rakastaa hän koko sydämellä,kilttiä ja tuhmaa, sitäkin ken uhmaa. Isällä on sydäntä, jos kellä.”

Mari Vuorinen, diakonissa

YV-kudin