Vapaaehtoistyö

Lähde mukaan vapaaehtoiseksi!

Euran seurakunta tarvitsee vapaaehtoisia. Meillä jokaisella on erilaisia lahjoja. Tehtäviä riittää jokaiselle. Uudet vapaaehtoiset ovat aina tervetulleita joukkoon.

 

Kevätkaudella 2023 on suurin tarve henkilöistä, jotka voisivat toimia seurakunnan kirpputorilla saapuvan tavaran lajittelijoina, myyjinä ja järjestelytehtävissä. Tähän vapaaehtoistyöhön voit sitoutua säännöllisesti esimerkiksi kerran viikossa tai satunnaisemmin vaikkapa vain muutaman tunnin kuukaudessa. Jos olet kiinnostunut, voit ottaa yhteyttä Merja Kekäläiseen ja kysellä tarkemmin, puh. 044 7771535.

Seurakunnassamme tehdään paljon työtä keittiössä. On lounaita äitienpäivänä ja isäinpäivänä (lähetystyö). Tehdään lounaita yhteisvastuun hyväksi. ksi. Keittiössä tarjolla on lounaan valmistelutyötä, leipomista, koneellista astioiden pesua, salin puolella työskentelyä tai haastetta vapaaehtoisen pääemäntänä.

Käsityön harrastajille ystäväkamari ja käsityöpiiri tarjoaa mahdollisuuden yhdessä kokoontua käsitöiden parissa ja materiaaleja mm. seurakunnan kastelahjana annettaviin junasukkiin.

Lähetyksen kirpputorimyyjiin on helppo tulla kokeneemman vapaaehtoisen pariksi. On tärkeää, että kirpputorivuoroja voi ottaa omaan kalenteriin sopivalla tavalla.

Vapaaehtoisesti voi tarjota apua vanhukselle tai muuten liikuntarajoitteiselle kirkossa käymiseen tai muissakin seurakunnan tilaisuuksissa käymiseen. Eurassa on paljon laitoksia tai hoivakoteja, missä on tarvetta lähimmäiselle esim. ulkoiluttajana, lehden/kirjan lukijana tai vaikka musiikkihetken pitäjänä tai muuten vaan keskustelijana. Samoin yksinäisiä ihmisiä löytyy myös kodeista, jotka odottavat lähimmäistä ”piipahtamaan”. Joskus ilmaantuu myös tarvetta ”varamummulle” tai ”varapapalle”. Jos koet, että olisit vapaa tällaiseen vapaaehtoisuuteen, kysele alueesi diakoniatyöntekijältä lisää.

Kesällä on tarvetta leiriavustajille erilaisissa leiripäivissä Mannilan kesäkodilla ja keväisin on käynnissä diakoniatyön perinteinen yhteisvastuukeräys, jossa tarvitaan mm. lipaskerääjiä kauppojen oville eri puolilla pitäjää. Kiinteistöhuollon tehtävissä löytyy talkoiden tarvetta esim. maalausprojektien muodossa.

Seurakunta on hengellinen yhteisö, jonka Jumalan sana on synnyttänyt. Myös rukouspiireissä voi palvella seurakuntaa samalla rakentuen itsekin. Samoin raamattupiirejä toimii eri puolilla pitäjää, joista tarkempia kokoontumisajankohtia voi kysellä seurakunnan työntekijöiltä.

Jos kiinnostaa, tule mukaan. Matkan varrella on tarkoitus järjestää koulutuksia tarpeen mukaan. Vapaaehtoistyöstä vastaa diakonissa, Mari Vuorinen p. 044 7771531. Häneltä saat täytettäväksesi oman vapaaehtoiskorttisi yhteystietoineen ja vaitiolositoumuksineen.

Virren 428:3-4 sanoin "Herran suuna käsinä, vaellamme yhdessä, että kaikki maailma voisi Isään uskoa.

Yksin emme työtä tee, toinen toistaan tarvitsee. Tuomme vaihtopöydälle lahjamme ja tarpeemme"

 

 

Ystävänkamari leivoinnaisten myyntipöytä

ystävänkamari