MITEN VOI AUTTAA KORONA-TILANTEESSA?

 

Kiitokset seurakuntalaisille kaikista auttamisideoista, mitä olette jakaneet. On hyvä, kun jokainen huolehtii ensisijaisesti oman lähipiirinsä avuntarpeista ja riskiryhmään kuuluvista. Yritetään muistaa myös ikäihmisiä, joilla ei ole omaa perhettä tai joiden aikuiset lapset asuvat kaukana. Se on käytännön lähimmäisyyttä ja myös seurakuntadiakoniaa.

 

Diakoniatyöntekijät toimivat poikkeustilanteessa "huolipuhelimena" ja tarvittaessa avustavat esimerkiksi perheitä, joille ruokakulut kotona opiskelevien koululaisten myötä kuormittavat ylivoimaisesti ennestään tiukkaa taloutta. Seurakunnantyöntekijöistä diakoniatyöntekijät ovat ensisijaisesti valmiudessa kauppa-ja apteekkiapuna toimimiseen. 

 

Taloudellinen avustaminen on seurakunnassa aina harkinnanvaraista. Avustamme eniten apua tarvitsevia henkilöön katsomatta yhdenvertaisten periaatteiden mukaan. Korona-epidemian aikana jaamme ensisijaisesti ruoka-avustuksia niitä tarvitseville.

 

Muutamat henkilöt ovat tiedustelleet mahdollisuutta antaa lahjoituksia seurakunnan diakoniatyölle, avustamiseen tämän poikkeuksellisen tilanteen aikana. Voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihin, niin mietimme kanssasi, mikä olisi juuri sinun kohdallasi se paras tapa auttaa muita.

 

 

Epidemiatilanteen salliessa:

Lähde mukaan vapaaehtoiseksi!

Euran seurakunta tarvitsee vapaaehtoisia. Meillä jokaisella on erilaisia lahjoja. Tehtäviä riittää jokaiselle. Monet ovat tehneet vapaaehtoistyötä seurakunnassa vuosia, kunnes ikä tai huonontunut vointi on tullut rajoitteeksi. Uudet vapaaehtoiset ovat aina tervetulleita joukkoon.

Seurakunnassamme tehdään paljon työtä keittiössä. On lounaita äitienpäivänä ja isäinpäivänä (lähetystyö). Tehdään lounaita yhteisvastuun hyväksi. Keittiössä tarjolla on lounaan valmistelutyötä, leipomista, koneellista astioiden pesua, salin puolella työskentelyä tai haastetta vapaaehtoisen pääemäntänä.

Käsityön harrastajille ystäväkamari ja käsityöpiiri tarjoavat mahdollisuuden kokoontua yhdessä käsitöiden parissa. Sieltä saat materiaaleja mm. seurakunnan kastelahjana annettaviin junasukkiin.

Lähetyksen kirpputorimyyjiin on helppo tulla kokeneemman vapaaehtoisen pariksi. Myyntivuoroja vapaaehtoinen voi ottaa juuri omaan elämäntilanteeseensa sopivan määrän - yhden kuukaudessa tai vaikka joka viikolle.

Vapaaehtoisesti voi tarjota apua vanhukselle tai muuten liikuntarajoitteiselle kirkossa käymiseen tai muissakin seurakunnan tilaisuuksissa käymiseen. Eurassa on paljon laitoksia tai hoivakoteja, missä on tarvetta lähimmäiselle esim. ulkoiluttajana, lehden/kirjan lukijana tai vaikka musiikkihetken pitäjänä tai muuten vain keskustelijana. Samoin myös kodeista löytyy yksinäisiä, jotka odottavat lähimmäistä ”piipahtamaan”. Joskus ilmaantuu myös tarvetta ”varamummulle” tai ”varapapalle”. Jos koet, että olisit vapaa tällaiseen vapaaehtoisuuteen, kysele alueesi diakoniatyöntekijältä lisää.

Kesällä on tarvetta leiriavustajille erilaisissa leiripäivissä Mannilan kesäkodilla, ja keväisin on käynnissä diakoniatyön perinteinen Yhteisvastuukeräys, jossa tarvitaan mm. lipaskerääjiä kauppojen oville eri puolilla pitäjää. Kiinteistöhuollon alueella löytyy projekteja mm. maalaustalkoiden muodossa.

Seurakunta on hengellinen yhteisö, jonka Jumalan sana on synnyttänyt. Myös rukouspiireissä voi palvella seurakuntaa samalla rakentuen itsekin. Samoin raamattupiirejä toimii eri puolilla pitäjää. Tarkempia kokoontumisajankohtia voi kysellä seurakunnan työntekijöiltä.

Jos kiinnostaa, tule mukaan! Matkan varrella on tarkoitus järjestää koulutuksia tarpeen mukaan. Vapaaehtoistyöstä vastaa diakonissa Mari Vuorinen p. 044 7771531. Häneltä saat täytettäväksesi oman vapaaehtoiskorttisi yhteystietoineen ja vaitiolositoumuksineen.

Virren 428: 3-4 sanoin "Herran suuna käsinä vaellamme yhdessä, että kaikki maailma voisi Isään uskoa.

Yksin emme työtä tee, toinen toistaan tarvitsee. Tuomme vaihtopöydälle lahjamme ja tarpeemme."

Toivon näköalat