Perhejuhlat ja hautajaiset

Perhejuhlat voivat olla ilon tai surun juhlia. Ne ovat aina tietynlaisia käännekohtia elämässä ja vaikuttavat aina jollain tavoin elämään arjen keskellä. Seurakunta haluaa kannustaa viettämään perhejuhlia ja näin myötäelää arjessa ja juhlassa.

Perhejuhliin liittyy paljon perinteitä, jotka on hyvä pitää voimissaan myös siksi, että ne tukevat meitä elämän käännekohdissa. Seurakunnan työntekijät osaavat neuvoa myös perinteisiin liittyvissä kysymyksissä ja tarvittaessa auttavat juhlien suunnittelussa.

Perhejuhlat

Perhejuhlien järjestämisessä on monta tahoa, joiden kanssa juhlia voidaan suunnitella. Ristiäisiä, häitä, tai kodin siunaamista suunniteltaessa ota yhteys kirkkoherranvirastoon, p. 044 777 1508 tai 044 777 1509. Kirkkoherranvirasto palvelee maanantaista perjantaihin klo 9-12.

Hautajaiset

Hautajaisten suunnittelussa auttavat niin seurakunta kuin hautaustoimisto. Hautaustoimiston kanssa sovitaan monista käytännönjärjestelyistä. Hautajaisia suunniteltaessa ota yhteys myös kirkkoherranvirastoon, p. 044 777 1508 tai 044 777 1509. Kirkkoherranvirasto palvelee maanantaista perjantaihin klo 9-12.

Käynti- ja postiosoite:
Sorkkistentie 3
27510 Eura

eura(at)evl.fi
etunimi.sukunimi(at)evl.fi

Puhelin: 044 777 1508 tai 044 777 1509

Avoinna ma-pe 9-12

Merkkipäivämuistamiset

- Vauvakirkkoon kutsutaan kaikki edellisvuonna kastetut vauvat.

- 1-3-vuotiaita onnitellaan kortein.

- Pikkulapsityössä kutsutaan kaikki 4 vuotta täyttävät kerran vuodessa yhteiseen      syntymäpäiväjuhlaan.

- Varhaisnuorisotyö järjestää 10 vuotta täyttäville vuosittain 10-synttärit.

Euran seurakunta onnittelee 70, 75, 80, 85 ja 90 vuotta täyttäviä seurakuntalaisia sekä yli 90 -vuotiaita joka vuosi.

70 vuotta vuonna 2017 täyttävät kutsutaan seuralaisineen yhteiseen juhlaan, jonka seurakunta järjestää Euran kirkossa ja seurakuntakeskuksessa.  Juhlaan lähetetään henkilökohtainen kutsu.

75, 80 ja 85 vuotta täyttävät seurakuntalaiset saavat postitse onnittelukortin. Siinä  olevaan puhelinnumeroon soittamalla (044-777 1508 ma-pe klo 9-12) päivänsankari tai lähiomainen voi halutessaan sopia henkilökohtaisen käynnin.

90 vuotta täyttäviä ja sitä vanhempia Euran seurakunnan alueella asuvia seurakunnan jäseniä käydään onnittelemassa henkilökohtaisesti merkkipäivänä, ellei toisin sovita. Ennen käyntiä seurakunnasta ollaan puhelimitse yhteydessä.

Mikäli seurakunnasta ei saada yhteyttä päivänsankariin, syynä voi olla esimerkiksi puuttuva yhteystieto.
Syntymäpäivän viettäjä tai lähiomainen voi myös olla yhteydessä seurakuntaan ennen merkkipäivää.