Uutisia seurakunnasta

Tarkennuksia ja oikaisu kirjoitukseen Tuleeko meille joulu tänä vuonna? (AS 21.11.)

22.11.2019 09.58

Euran seurakunnan Yhtä perhettä -aukeamalla (Alasatakunta 21.11.) oli kirjoitus vähävaraisen perheen joulunodotuksesta.

Muutama lukija on tiedustellut mainitun perheen avustamisesta. Tarkennan täten, että kirjoituksessa mainittu perhe on jo saanut avun kaikkiin tarpeisiinsa. Kirjoitus oli yksi esimerkki siitä, millaisia tarpeita seurakunnan diakoniatyössä kohdataan ja millaisin miettein osa lähellämme elävistä ihmisistä odottaa tulevaa joulua.

Rahankeräyslaki ei anna seurakunnille mahdollisuutta järjestää julkista rahankeräystä, joten kirjoituksessani mainittua tiliä ei pidä käyttää joululahjan tai avustuksen antamiseen. Jotta emme syyllistyisi laittomaan rahankeräykseen, älä lahjoita rahaa tilisiirtona!

Tämä oli minun virheeni, jota pahoittelen. Antelias mieli ja hyvää tarkoittava sydän löytää varmasti muita tapoja lähimmäisten ilahduttamiseen tänäkin jouluna.

Merja Kekäläinen
diakoni