Luontokirkko

Luontokirkko

Latosaaren laavulla Koskeljärven rannassa

Metsäkirkko Koskeljärven rannassa. Opasteet Tarvaistentieltä Kaupunginpääntielle ja edelleen Rantamaantielle. Timo Hämäläinen ja Timo Meriläinen. Hinnerjoen kirkkopiiri tarjoaa mehut ja makkarat.

Erämainen Koskeljärvi on lounaisen Suomen suurin järvi vailla loma-asutusta. Laavun lähellä on pitkospuiden takana lintutorni, josta upea näkymä järvelle. Tähän aikaan vuodesta kukkivat kurjenmiekat, vehkat, raatteet, karpalot, muuraimet ja suopursut. Alueella on paljon isoja muurahaispesiä ja kelopuita.

Liikuntarajoitteisille on autopaikkoja aivan rannassa. Muut voivat jättää autonsa tienvarren parkkipaikalle. Piirineuvosto tuo rannalle penkkejä. Kolehti Nepalin vammaisille lapsille ja nuorille.

Samalla matkalla on helppo käydä tutustumassa Vaaljoen pieneen yksityiseen hautausmaahan Kaupunginpääntien varrella.

Panelian pappila

Mannilan kesäkoti