kolumbialainen tyttö. Kuva: Meeri Koutaniemi

Lähetys- ja kansainvälinen avustustyö

Lähetystyö

Lähetys on seurakunnan yhteinen tehtävä.

Meitä velvoittaa Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky (Matt. 28:19,20):
"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa."
Jumalalta olemme saaneet jo kasteessa suuren lahjan. Se lahja on tarkoitettu kaikille maailman kansoille. Evankeliumi on hyvä sanoma Jumalan suuresta rakkaudesta.

Kirkko tekee lähetys-, kehitys- ja rauhantyötä kirkon virallisten lähetysjärjestöjen kautta. Ne ovat seurakuntien palvelujärjestöjä, jotka toimivat näin kirkon lähetystyön kanavina maailmalla. Niiden kanssa myös Euran seurakunta on sopinut rahallisesta tuesta. Osa tuesta tulee luottamushenkilöiden päätöksellä seurakunnan talousarviosta ja osa vapaaehtoisesta lähetyskannatuksesta kirpputorin, erilaisten tapahtumien ja lahjoitusten kautta.

Mitä lähetystyössä tehdään?

Lähetystyö on seurakunnan keskeinen tehtävä. Lähetystyö on ihmisten kokonaisvaltaista auttamista ja rinnalla kulkemista. Se on evankeliumin julistamista sanoin ja teoin.

Käytännössä tämä tarkoittaa
-Jeesuksesta kertomista siellä, missä häntä ei tunneta
-kirkkojen työntekijäkoulutusta
-kirkkojen diakoniatyön vahvistamista
-heikoimpien, syrjäytyneiden ja vainottujen auttamista ja tukemista
-vammaisten, lasten ja naisten voimaannuttamista
-humanitaarista auttamista katastrofien keskellä
-psykososiaalisen tuen antamista kärsiville ihmisille
-kehitysyhteistyötä esim. koulutuksen ja terveydenhuollon parantamiseksi
-yhteisöjen hyvinvoinnin parantamista monenlaisilla kehityshankkeilla
-rauhan ja sovinnon rakentamista yhteisöissä
-raamatunkäännöstyötä ja raamattujen levittämistä

Mitä minä voin tehdä?

Tule mukaan osallistumaan seurakuntamme lähetystyöhön.

-Rukoile lähetystyön puolesta. Yhdessä voimme rukoilla erilaisissa tilaisuuksissa.
-Lahjoita myytävää (vaatteita, liinavaatteita, astioita, leluja) Lähetyksen kirpputorille, Eurantie 5. Avoinna ti-pe 9.30-17, puh. 044-777 1599.
-Kerää käytettyjä postimerkkejä tai postikortteja ja toimita ne esim. kirpputorille tai seurakuntatoimistoon. Näissä on saatavana keräilykuoria, missä on valmiina postitusosoite ja postimaksukin on maksettu.
-Tule vapaaehtoiseksi myyjäksi tai kuljetustehtäviin kirpputorille. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijä Merja Kekäläiseen, puh. 044-777 1535.
-llmoittaudu vapaaehtoiseksi keittiö- ja muihin töihin lähetystapahtumiin. Voit ottaa yhteyttä kehen tahansa diakoniatyöntekijään.
-Voit lahjoittaa rahaa lähetyksen hyväksi kerättyihin kolehteihin tai sytyttää seurakunnan tilaisuuksissa lähetyskynttelikköön kynttilän (1€).
-Voit ryhtyä myös lähetyksen kuukausilahjoittajaksi. Löydät sivuiltamme kirkkomme virallisten lähetysjärjestöjen tiedot.
-Voit tuoda myytävää myyjäisiin ja arpajaisiin sekä osallistua erilaisiin lähetystapahtumiin eri puolilla seurakuntaamme. Esim. heinäkuussa Mannilan iltatorille tai Honkilahden ja Kiukaisten seurakuntakodeissa pidettäviin myyjäisiin. Seuraa näistä seurakuntatietoja.
-Seuraamalla lähetysjärjestöjen nettisivuja, voit löytää esim. matkamahdollisuuksia tutustumaan eri maissa tehtävään lähetystyöhön.
-Lähetysjärjestömme järjestävät myös joka kesä valtakunnalliset kesäjuhlat, joista löytyy tietoa nettisivuilta.
-Voit tuoda omat ideasi lähetystyön tukemiseksi esille esim. vastuuryhmän puheenjohtajan Pirkko Tuppuraisen kautta, puh. 0400-385 774 tai sähköpostilla: pirkko.tuppurainen@sekl.fi.
 

Kansainvälinen avustustyö

Seurakuntamme diakoniatyön kautta tuetaan myös kansainvälistä kehitys- ja katastrofityötä Kirkon Ulkomaanavun kautta. Yhteisvastuukeräys on diakonian vuosittainen suurkeräys, millä kerätään varoja niin koti- kuin ulkomaiseen diakoniatyöhön.

Lähetyksen kirpputori voi palvella myös toimittamalla joskus vaatteita kansainvälisiin avustuskohteisiin.

Seurakunnallamme on kaksi ystävyysseurakuntaa Virossa; Harkun ja Pühan seurakunnat.


Kuvassa Sirinkan naisia leivän jaossa. Kuva: Päivi Anttila.

Lähetyksen kirpputori 

Joukkoomme kaivataan lisää vapaaehtoisia henkilöitä, jotka voivat tulla lajittelemaan saapunutta tavaraa ja/tai myymään kirpputorilla seurakunnan saamaa lahjoitustavaraa lähetystyön hyväksi. Voit tulla tutustumaan seuraavaan kirpputorimyyjien kokoukseen, josta ilmoitetaan seurakuntatiedoissa.

Kirpputori on avoinna ti - pe klo 9.30 - 17
osoitteessa Eurantie 5, EURA

Kirpputorista ja uusien vapaaehtoisten rekrytoinnista kirpputorille vastaa seurakunnan diakoni Merja Kekäläinen, arkisin puh. 044-777 1535 tai sähköposti: merja.kekalainen@evl.fi.